Netwerk

Muziekverenigingen

GSMG Bragi
G.S.M.G. Bragi is de grootste en oudste studentenmuziekvereniging van Groningen. De vereniging is opgericht in 1882 en telt ongeveer 100 leden, die verdeeld zijn over drie geledingen: het grootkoor, het orkest en het a-capellakoor. Iedere geleding repeteert wekelijks en werkt in een collegejaar aan drie programma's, die afgesloten worden met enkele concerten. Daarnaast is een jaar van Bragi gevuld met borrels, repetitieweekenden, feesten en vele andere (muzikale) activiteiten!


www.bragi.nl
Facebook: GsmgBragi


CSG Gica
Gica is een gezellig studentenkoor uit Groningen. Het koor bestaat al meer dan vijfenveertig jaar en heeft in die periode veel verschillende klassieke muziek gezongen. De naam Gica is een afkorting van Gaudete In Cantando (verheugt u in het zingen), en dat doen ze: elke week op donderdagavond en tijdens de twee of meer concerten die elk jaar gegeven worden. Iedereen is welkom bij Gica (er worden geen audities gehouden) en naast het zingen is er een hoop gezelligheid!

www.studentenkoor.nl
Facebook: studentenkoor


GSO Mira
Mira is een gezellig en gedreven studentensymfonieorkest in Groningen, met elke donderdag een repetitie en een borrel, twee keer per jaar een spetterend concert in De Oosterpoort, om het jaar een buitenlandse tournee en nog veel meer leuke activiteiten. Elk halfjaar spelen ze een ander programma, bestaande uit een ouverture, een symfonie en een solowerk met jonge, getalenteerde musici of oude vedettes zoals Daniël Wayenberg.
www.gsomira.nl
Facebook: gsomira

Groninger Studentenkoor
Het Groninger Studentenkoor is een gezellig, ambitieus studentenkoor uit Groningen, bestaande uit ongeveer 16 enthousiaste dames. We repeteren drie keer per maand op vrijdagavond en werken hard aan een zo uitgebreid en gevarieerd mogelijk repertoire, van pop tot klassiek. Mocht je geïnteresseerd zijn in het leukste studentenkoor van Groningen, neem dan een kijkje op onze site of stuur ons een mailtje!

www.groningerstudentenkoor.nl
Facebook: Groninger Studentenkoor


Bathroom Scenario
Bathroom Scenario is een gezellig a capella studentenkoor dat een brede variatie aan muziek zingt, van Beatles tot aan Disney. Iedereen die van zingen houdt is bij ons van harte welkom! Dit gemengde koor is open maar hecht en vindt het leuk om naast het repeteren ook samen leuke dingen te ondernemen en te borrelen. Gedurende het jaar worden er meerdere optredens georganiseerd en aan het einde van het jaar (meestal juni/juli) wordt niet alleen gezongen, maar ook geacteerd in een zelfgeschreven musical. Elk jaar weer een feest! Kom gerust eens langs bij een repetitie en proef van de gezellige sfeer.  

 
www.bathroomscenario.nl
Facebook: A capella studentenkoor Bathroom Scenario


Popkoor Estrellas
Popkoor Estrellas bestaat uit 24 enthousiaste, vrouwelijke studenten die het leuk vinden om samen te zingen. Elke donderdagavond wordt op de zangzolder van Usva gerepeteerd.  Het koor zingt onder de bezielende leiding van Wilfred Reneman hits én minder bekende juweeltjes in een veelal driestemmig repertoire, van Bruce Springsteen en Shania Twain tot Madonna en Fun. Ze repeteren samen met hun dirigent en pianiste één avond per week, maar ook daarnaast worden nog vele andere gezellige activiteiten georganiseerd!


www.popkoorestrellas.nl
Facebook: Popkoor Estrallas Groningen


Vals Alarm!
Musicaltheatergroep Vals Alarm! is een groep van ongeveer 25 jonge, enthousiaste mensen die musicaltheater maken. De groep is in 1993 opgericht vanuit de musical 'Knetter' en sindsdien maakt Vals Alarm jaarlijks een musicaltheaterproductie. De theaterlocatie is in Groningen en kan variëren van een vlakke-vloer-theater tot een alternatieve theaterlocatie, zoals een fabriekshal of loods.   Behalve de jaarlijkse productie treden ze ook regelmatig op tijdens evenementen als Noorderzondag en de Keiweek maar ook op buurtborrels en andere feestjes!


www.valsalarm.nl
Facebook: valsalarm  

Alle rechten voorbehouden · 2015