Over Usva

Drama

Jorrit Boonstra

Jorrit Boonstra (Groningen, 1983) kwam op zijn elfde in aanraking met theater bij de Jeugdtheaterschool. Via Human Technology aan de Hanzehogeschool en Psychologie aan de RUG, is hij uiteindelijk afgestudeerd in 2009 aan de Toneelacademie van Maastricht als theatermaker en dramadocent. Hij heeft gewerkt in Antwerpen en Amsterdam en is uiteindelijk weer in Groningen terecht gekomen waar hij onder andere voor Het Groninger Studenten Toneel twee voorstelling heeft geregisseerd. Daarnaast werkt Jorrit aan de Jeugdtheaterschool, de Theaterschool volwassenen, Het Noorderpoort en Lucia Marthas als dramadocent. Ook heeft hij twee jaar geleden de musical The Wiz geregisseerd voor de Medische Faculteitsvereniging Panacea en is hij momenteel, wederom voor Panacea, de musical Belle en het Beest aan het regisseren. Jorrit speelde de afgelopen twee jaar in de voorstelling Huisje Boompje... bij Theater De Steeg en op dit moment is hij aan het repeteren voor de voorstelling Issy en Sophius. Daarnaast maakt hij ook nog de Circustheatervoorstelling Mindfuck en een korte voorstelling voor het Bevrijdingsfestival. Jorrit woont in Groningen met zijn vriendin, hun twee kinderen en een kat.

www.jorritboonstra.nl

Kees de Vries and Thomas Mook

Thomas Mook and Kees de Vries are founding members of the English improv comedy group “Stranger Things Have Happened”. Both have been active in Stranger Things Have Happened as imrovisers and trainers since 2009. They frequently teach workshops in improv comedy. Kees de Vries has been active in English theatre since 2003. Between 2008 and 2010 he worked with students from the Bangor university theatre department with various productions in Wales. This cooperation led to a production in the Edinburgh Fringe in 2010. Additionally, he is an English teacher and works on the literature and theatre of the Anglo-Irish writer Oscar Wilde. Thomas Mook has been active in the Groninger theatre world since 2000, moving to English theatre in 2005. He is a teacher at the University of Groningen and the Hanze University, has given guest lectures on theatrical writing and staging, and is the writer of the television sitcom ‘North’. 

http://strangerthings.nl/

Lina Oosterheert

Lina studeerde Theater aan de Birmingham School of Speech and Drama van 1998 tot 2001. Tijdens en na haar studie regisseerde ze toneelstukken en sketches in zowel Engeland als Nederland. Ze treedt nog regelmatig op met Engelse scènes. Op dit moment is ze werkzaam als docente drama en CKV aan het HN Werkman College, theaterdocente bij de JTS van het ICO Assen, 't Clockhuys te Haren en eigenaar van Theatergroep 'de Doorbraak' in Groningen.

Alle rechten voorbehouden · 2015