Over Usva

Dans

Aina Scheerhoorn

Aina begon in 1993 met oriëntaalse buikdans. Via verschillende docenten in binnen- en buitenland heeft ze zich verdiept in de Egyptische buikdans.

Na veel optredens op festivals en feesten met en zonder live muziek, in asielzoekercentra, theaters en restaurants, ging Aina meer en meer Egyptische (buik)danslessen geven aan anderen. Haar kennis uit theater, Nieuwe Dans, Vocal Dance, Body Mind Centering, yoga en natuurlijk buikdansen komen goed van pas in het geven van haar danslessen. Aina organiseert regelmatig workshops en is tevens medeorganisator van oriëntaalse swingavonden in Groningen.

www.ainadanst.nl

Cily van Hameren

Cily van Hameren is in 1989 afgestudeerd aan de Dansacademie in Tilburg als docent klassiek ballet. Ze heeft toneelervaring opgedaan met verscheidene producties.

Bij het maken en instuderen van choreografieën laat zij zich leiden door haar ervaring opgedaan bij het werken met Ferenç Novák en Michael Matthews. De benadering van Cily is procesgericht: het gaat niet om een eindresultaat maar om de weg er naartoe. De afwisseling van spanning en ontspanning staat centraal in de lessen.

Ilse Selvius

Ilse Selvius is in 2004 begonnen aan de vooropleiding Dansacademie Noord-Nederland Lucia Marthas. In 2011 ronde ze de MBO opleiding af en in 2015 studeerde ze af aan het HBO Lucia Marthas Institute for Performing Arts Groningen.

Ilse heeft tijdens haar opleiding gedanst in het Holland Show Ballet, Dreams Live. Van oa RTL Wentink Events, in Studio 21 en Dinnershow Brooklyn Nights in Aalsmeer. Naast de opleiding tot uitvoerend danser heeft ze de docentopleiding gevolgd. 'Als dans docent vind ik het belangrijk dat leerlingen zichzelf kunnen zijn in de les, en ontspannen les kunnen volgen. Ze moeten dingen kunnen doen en durven: "vallen en weer opstaan". Als dans docent wil ik mijn leerlingen inspireren, amuseren en enthousiasmeren.'

Maxime Landstra

Maxime Landstra (1990) is afgestudeerd als dansdocente & uitvoerend danser/maker - Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ te Arnhem. Na een jaar professioneel in het dansgezelschap Club Guy & Roni te hebben gewerkt, is ze een paar jaar geleden als freelancer aan de slag.

Ze is gespecialiseerd in 'Contemporary dance' Hedendaagse moderne dans. Haar danslessen zijn geïnspireerd op basis van Limón, Flying low en Counter techniek. "I like dynamics and different movement qualities which lead to a bodily musicality, physical and inner expression"

Miranda van Toor

Miranda van Toor is afgestudeerd als uitvoerend danseres aan ArtEZ, Hogeschool voor de Kunsten in Arnhem en als BIKker (Beroepskunstenaar In de Klas) in Utrecht. Zij heeft een aantal jaren bij danstheater Bielefeld in Duitsland gedanst.

Met haar bedrijf MiranDans richt zij zich op dansprojecten in het onderwijs en de maatschappij. http://www.youtube.com/watch?v=JCMiXPpUUXw

Odette Koster

Odette Koster (1995) is in 2007 begonnen bij de vooropleiding van Lucia Marthas Institute For Performing Arts. Hierna is zij in 2012 aangenomen op het HBO van Lucia Marthas en is hier afgestudeerd als uitvoerend danseres en docent dans.

Tijdens haar opleiding heeft zij bij de dinnershow 'Brooklyn Nights' gedanst, in de musical 'Klokkenluider van de Notre Dame' gespeeld en heeft zij gedanst bij 'Toppers in Concert 2016' in de Amsterdam Arena.
Naast dat zij erg geniet van zelf op het podium staan vindt ze het ook onwijs leuk om les te geven en zo haar passie over te brengen aan haar leerlingen. Ze vindt het erg belangrijk dat de leerlingen zich op hun gemak voelen en dat er een fijne werksfeer is.

Selmar Jurian

Selmar Jurian (1989) studeerde aan de Dansacademie Lucia Marthas in Groningen. Naast zijn uitvoerende werk geeft hij ook les. Hij houdt van zeer actieve en uitdagende lessen, waarbij techniek en expressie samen groeien.

In zijn lessen probeert hij veel verschillende soorten muziek te gebruiken om een dynamische les te creëren, waardoor ook van je techniek en je expressie veel dynamiek verwacht wordt. Hij vindt het belangrijk om het uiterste uit zowel bewegingen als leerlingen te halen in een les die naast dit alles ook gewoon heel gezellig is en waarin leerlingen de kans krijgen om vragen te stellen.

Alle rechten voorbehouden · 2015