Over Usva

Body and Mind

José Dragtsma

Met veel plezier geef ik sinds de zomer van 2014 Pilateslessen op verschillende locaties in Groningen. Ik ben begonnen met de basisopleiding voor Pilatesdocent en ik heb daarna een aantal specialisaties gevolgd, waaronder Power Pilates, Pilates Bodyshape (werken met materialen) en Pilates Advanced. Tijdens mijn intensieve & dynamische lessen ligt de focus met name op de uitvoering van de oefeningen en hecht ik er waarde aan dat dit op de correcte manier gebeurt. Daarnaast vind ik het belangrijk iedereen met plezier meedoet en wordt uitgedaagd het maximale uit zichzelf te halen!

Madelon Kroes

Hoi, mijn naam is Madelon en ik geef bij Usva de lessen Hatha yoga en Yin yoga. In januari 2016 heb ik de opleiding tot Hatha Yoga docente gevolgd in India bij Arhanta Ashram. Daar heb ik veel geleerd over yogafilosofie, meditatie, ademhalingstechnieken en yogaposes. Yoga is voor mij een manier van ontspannen, mijn lichaam gezond houden en vooral dichterbij mezelf komen. In deze drukke wereld, met veel prestatiedruk vergeet ik vaak wat ik zelf graag wil. Door meditatie en yoga probeer ik te ontdekken wat ik wil en wie ik ben. In 2018 ben ik voor een aantal maanden weer naar de Ashram in India afgereisd om daar te assisteren en zelf les te geven. Nu ik terug ben in Nederland wil ik mijn kennis graag delen. Usva is daar voor mij de perfecte locatie voor, aangezien ik tijdens mijn bestuursjaar voor Usva heb ontdekt wat een fijne plek dit is. In mijn lessen wissel ik inspanning en ontspanning af met serieuze en speelse momenten.

Sasja Logtenberg

Mijn naam is Sasja Logtenberg (1978). Mijn vrienden en familie noemen mij ook wel Sas, Sassie, Sassefras, maar ik geef zelf de voorkeur aan Sas. Op jonge leeftijd heb ik gemerkt wat stress en niet bewust zijn van je ademhaling voor effect kan hebben op lichaam en geest. Mijn eigen uitdagingen met correct ademhalen en stress die vast gaat zitten in je lichaam zijn de belangrijkste redenen dat ik besloot om ademhalingstechnieken, mindfulnesscursussen, toneellessen en yoga te gaan volgen. Hierdoor werd ik me meer bewust van mijn ademhaling, lichaam en geest! Na het jarenlang volgen van lessen, workshops en cursussen nam ik deel aan een 200 uur lerarenopleiding met Anat Geiger  Marcel de Vis en Johan Noorloos. En zo begon mijn carrière als yogadocente. Mijn lessen zijn vloeiend, rustgevend maar krachtig. Meditatie in beweging creëren door het verenigen van ademhaling en beweging. De yogahoudingen worden ondersteund door muziek en verschillende ademhalingstechnieken (pranayama), mudra’s (handgebaren) en meditatie. Door mijn lessen hoop ik mensen mee te geven hoe yoga kan worden toegepast in het dagelijkse leven, het bewust zijn van je ademhaling, lichaam en gedachtestroom. Om op de mat via poses de wereld vanuit allerlei hoeken te zien en dit buiten in het meestal (hectische) dagelijkse leven toe te passen. 

Namaste! Hoop je snel te zien op de yogamat!

Wouter Tamminga

Al sinds ik ik me kan herinneren heb ik een grote interesse gehad voor de werking van het menselijk
brein en lichaam. Tijdens het schrijven van mijn scriptie voor de opleiding psychologie ben ik in aanraking gekomen met mindfulness. Ik merkte in die periode dat ik de hele dag met een vol hoofd rondliep, ik leefde als het ware in mijn hoofd. In de mindfulnesscursus leerde ik de vaardigheden hoe ik hier mee om kon gaan en zo mijn dagen met een stuk minder stressvol door te komen. Na de cursus ben ik me verder in mindfulness gaan verdiepen en ik merkte dat de beoefening van mindfulness kan helpen bij veel verschillende soorten problemen, zoals: stress, angst, somberheid of een burn-out. Graag wil ik mensen helpen dit soort klachten te voorkomen en meer in het hier en nu te leven.

Ilse de Wit

In 1999 volgde ik mijn eerste Yogales. Dit deed ik op een moment in mijn leven dat ik niet lekker in mijn vel zat en het gevoel had mijzelf voortdurend voorbij te rennen. Het bleef, toen, bij die ene les. Ik hield mijzelf voor 'dat ik het te druk had' om een cursus te volgen, maar eigenlijk was de confrontatie met mijzelf te groot. In 2003 kwam ik opnieuw in aanraking met Yoga en gaf ik me op voor een cursus. De rust die ik na de les ervoer drong steeds meer door in mijn dagelijks leven. Ik kon steeds gemakkelijker omgaan met moeilijke momenten en druk van buitenaf. En ik merkte dat ik steeds vaker gewoon genoot, van hele kleine dingen, een genieten dat me overkwam en geen ander doel diende dan de ervaring zelf.  Ik ben Yogadocente geworden, omdat ik het effect van Yoga iedere dag ervaar en dat graag door wil geven aan anderen. 

Alle rechten voorbehouden · 2015